Vuxenutbildningar i Örebro län

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Utbildningsakuten - utbildning i dag!

Nu är nu. Gör något värdefullt av din tid – stärk din kompetens med en utbildning. Här hittar du flera alternativ för att komma vidare i din yrkesutveckling. Bland annat ett antal webbaserade utbildningar med omgående start. Framtiden är nära!

Som en följd av covid-19-pandemin finns en stor efterfrågan på personal inom vården. Nedan hittar du utbildningar som kan höja dina kunskaper och som ökar dina chanser för att få arbeta inom vården eller äldreomsorgen.

Den här kursen lär ut grunderna om artificiell intelligens (AI). Ta reda på vad AI är, vad AI kan vara bra för och vilken påverkan AI har på samhället och individen. Kursen pågår i ungefär 15-30 timmar.

För att lättare förstå och använda internets tjänster har Internetstiftelsen skapat en samling enklare utbildningar som du kan gå.

På hemsidorna edX och Coursera, finns flera populära, kostnadsfria utbildningar som är tillgängliga på internet. Dessa är listade efter ämneskategori, med obegränsat antal deltagare och har inga krav på behörighet.

Välj mellan tusentals olika kurser, när du avslutat en kurs får du ett certifikat på att du klarat av kursen. Samtliga kurser är på engelska.

Här nedan har vi listat ett urval av de kurser som finns.

Om du har någon av Microsofts Officeprogram, så som Word, Excel eller Powerpoint så kan du gå deras onlinekurser för att lära dig mer om hur du använder programmet.

Om du vill lära dig att skapa egna spel, appar och webbplatser är Mimo en app för dig.

Tycker du om att vara kreativ? På Moderskeppet finns flera internetkurser i bland annat fotografering och bildredigering, design och layout. Du kan gå ett obegränsat antal kurser när du har ett medlemskap, men du får betala för medlemskapet.

Genom Örebro universitets korta, flexibla och behovsanpassade kurser inom artificiell intelligens (AI) är du med och skapar en väg för framtiden. Utbildningarna är väldigt populära. De leds av det internationellt erkända forskningscentret AASS, som ligger i framkant vad gäller forskning inom artificiell intelligens (AI), robotik och autonoma system.

Har du en dröm om att bli lärare? Om du vill utveckla dina kunskaper inom olika områden som är kopplat till läraryrket, kan du gå in på lärarportalen.

På TedEd hittar du många duktiga talare, som du kan inspireras av andra talare. Här är de tre mest populära talen på TedTalks:

Drömmer du om att starta ett eget företag? Då passar Vismas internetkurs för dig som behöver hjälp att komma igång.

Utbildning.se har samlat över 7000 utbildningar från flera olika arrangörer. De flesta kostar, men om du filtrerar på ”Pris lägst --> högst” hittar du många bra kostnadsfria, kompetenshöjande distanskurser att gå.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 21 februari 2023